Ondt i ryggen, en folkesygdom

At have ondt i ryggen er noget, som alle du spørger, har prøvet. Det er noget, som kan ødelægge hverdagen, og dem som lider af permante skader eller sygdomme som gigt, discusprolaps eller andre smertefulde lidelser, kan være så hæmmede af det, at de hverken kan arbejde, eller bare have et liv, som vi andre tager for givet.

For mange vil det at have ondt i ryggen være forbigående, og det vil ikke kræve meget andet end varme og lidt ro, inden det bliver godt igen, men for andre vil det være noget, som er tilbagevendende, og for mange vil det være næsten invaliderende.

Slidgigt i ryggen findes i mange stadier, og i starten vil der ingen eller kun få smerter være, mens der i de senere stadier vil være store smerter, og det eneste som lægerne kan gøre er, at smertelindre med kraftig medicin.

Det samme er forekommende ved fibrolyalgi og diskusprolaps, der er ikke meget andet lægerne kan gøre, andet end at smertelindre og måske tilføje noget fysioterapi.

Acunova har dog siden midten af 80’erne vidst, at akupunktur har en glimrende effekt på de fleste ryglidelser, og de fleste af vores patienter vil allerede efter få uger kunne mærke en væsentlig forbedring.