Rygsmerter kan behandles med akupunktur

Rygsmerter er nærmest en folkesygdom i Danmark. Smerterne kan komme af mange forskellige årsager, men en meget udbredt lidelse er slidgigt i ryggen. Dette kan være en meget smertefuld omgang med anledning til daglig irritation og invalidering af kroppen.

Slidgigt i ryggen er meget udbredt i Danmark. Lidelsen opstår ikke udelukkende ved at ryggen er slidt. Faktisk har omtrent en fjerdedel af folk på ca. 20 år allerede slidgigt, mens det anslås at halvdelen af alle 30-årige har det. Det er dog sjældent at der opleves smerter i forbindelse med lidelsen allerede i denne tidlige alder.

Slidgigt i ryggen kaldes i faglige kredse også diskus degeneration, og er i praksis revner i det yderste lag i de bruskskiver, som rygsøjlen er bygget op af. Kommer der for mange revner i skallen, kan kernen af rygsøglen presse ud på nerverne yderst i diskus, og det giver store smerter.

Smerter er forringet livskvalitet og påvirker desuden mobilitet og funktionsevne. Den almindelige lægevidenskab er af den overbevisning, at det ikke er muligt med behandling af slidgigt i ryggen. Men så er der heldigvis andre muligheder. Hos Europas førende Akupunktur-klinik, Boel Akupunktur, behandler de med akupunktur mod slidgigt. Klinikkens patienter oplever en hurtig bedring ved behandling mod slidgigt, og fra at have store problemer med bare at komme ud af stolen og at sove om natten, har flere af klinikkens patienter oplevet, at kunne rejse sig op uden hjælp og få en mærkbar bedre nattesøvn.